Pensioen 1473 dode Grieken stopgezet

In Griekenland heeft het grootste pensioenfonds ontdekt dat het iedere maand 2 miljoen euro aan uitkeringen betaalde aan 1473 mensen die al lang gestorven waren. Familieleden van de gestorvenen die ten onrechte pensioenen opstreken, worden hard aangepakt. Dat heeft de directeur van het staatspensioenfonds Sociale Zekerheid laten weten. De aankondiging van het fonds volgt op een lopend onderzoek naar fraude. Door de Griekse schuldencrisis en de daaruit voortvloeiende bezuinigingen is de controle op uitkeringen verscherpt.

Bij het in kaart brengen van leeftijden  ontdekte het pensioenfonds dat er erg veel stokoude mensen in het bestand stonden: een slordige negenduizend  Grieken boven de 100 ontvingen pensioen. Volgens de laatste volkstelling in 2001 lever er minder dan 1700 mensen ouder dan 100 in Griekenland. Griekse autoriteiten doen ook onderzoek naar fraude bij arbeidsongeschiktheid- en bijstandsuitkeringen.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pensioen 1473 dode Grieken stopgezet

  1. http://ontwerpenvoorgeld.net/

    Moeten ze dat geld nu ook terugbetalen? Het zijn allemaal oudjes?Ik denk dat dit het topje van de ijsberg is en dat het wel op meer plekken in de wereld gebeurd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>