Londen bleef kalm, rellen in andere Engelse steden

Na drie dagen rellen, plunderingen en brandstichtingen bleef het vannacht in Londen relatief rustig. Inmiddels hebben de rellen een leven geëst. Er waren 16.000 politieagenten op de been in de Britse hoofdstad om rellen te voorkomen. Nu was het goed raak in andere Engelse steden. In Manchester hielden honderden relschoppers huis en werd flink geplunderd: daar werden minstens 47 mensen opgepakt. In Nottingham werden relschoppers ingeregend die een politiebureau in brand hadden gestoken. Ook in Leicester, Liverpool, Birmingham en Wolverhampton zijn tientallen mensen opgepakt.

In Londen zijn sinds zaterdag zijn zo’n 700 mensen opgepakt; de jongst was 13 jaar. Bewoners in de hoofdstad weigeren om af te wachten of de politie ze komt helpen en formeren burgermilities om het heft in eigen hand te nemen en hun bezittingen tegen de vandalen te beschermen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>