Monaco maakt zich op voor prinselijk huwelijk

Zaterdag 2 juli 2011 trouwt prins Albert II van Monaco (53) met Charlène Wittstock (33). De NOS zendt de huwelijksceremonie op de binnenplaats van het Palais Princier op op Nederland 2 uit (16.55 en 19.00 uur). Daarna volgt een rijtoer  naar de kerk van Sainte Dévote, waar de bruid traditiegetrouw haar bruidsboeket op het altaar legt. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn er ook: de prinsen zijn lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Ook Charles & Camilla (UK), Philip & Laetizia (Spanje) en Victoria & Daniël (Zweden) zijn aanwezig.

 

De afgelopen dagen was er nogal wat reuring over het huwelijk van de prins met de voormalig topzwemster uit Zuid-Afrika. Volgens het Franse  L’Express zou de aanstaande bruid op het punt hebben gestaan om rechtsomkeert naar haar vaderland te maken. Ze zou ze erachter zijn gekomen dat Albert niet twee (zoals bekend), maar nog een derde buitenechtelijk kind zou hebben. Charlene zou volgens L’Express door de politie op de luchthaven van Nice zijn tegengehouden. De prins heeft de aantijgingen afgedaan als leugenpraat. Het huwelijk gaat gewoon door. Hij is staatshoofd van Monaco sinds de dood van zijn vader Rainier III in 2005. Zijn moeder, voormalig actrice Grace Kelly, kwam in 1982 bij een auto-ongeluk om het leven. Albert ontmoette de twintig jaar jongere Charlene elf jaar geleden tijdens een zwemtoernooi in Monaco. Sinds 2006 woont ze in het vorstendom.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>