Dreigende taal Israël vanwege Gaza-vloot

Israël heeft dreigende taal geuit vanwege de humanitaire vloot met hulpgoederen die binnenkort naar de Gazastrook vertrekt: mensen die meevaren komen tien jaar het land niet in. Dat geldt ook voor meevarende journalisten. Deelname aan de vloot is volgens Israël een overtreding van de wet, omdat de vloot de zeeblokkade van de Gazastrook wil doorbreken. Een aantal Nederlandse stichtingen en journalisten vaart mee met de vloot ‘Freedom Flotilla 2‘. De internationale journalistenvereniging roept Israël op het dreigement in te trekken.

 

Het is de bedoeling dat de vloot die uit twaalf schepen bestaat, aan het eind van de week verzamelt in internationale wateren. In het weekend willen de schepen de Gazastrook bereiken. De initiatiefnemers willen de blokkade doorbreken om hulpgoederen af te leveren. Volgens de organisatie is de blokkade in tegenspraak met het internationaal recht.  Eind mei 2010 kwamen bij een soortgelijke humanitaire vloot naar Gaza negen mensen om het leven, toen de Israëlische marine de schepen tegenhield.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dreigende taal Israël vanwege Gaza-vloot

  1. itsme

    Dit is mijns inziens helemaal geen geen hulpactie, maar een provocatie actie. In Gaza is helemaal geen honger of tekorten muv wapen en munitie. Zie http://brabosh.com/2011/04/21/pqpct-asj/ en http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2010/06/kijk_nou_de_volgevreten_patatg.html en ook http://israeltoday.nl/headlines/9-nederlands/1625-inwoners-van-gaza-genieten-van-nieuw-waterpretpark
    Wanneer het werkelijk humanitaire bedoelingen had zouden ze deze goederen beter naar Turkije kunnen verschepen om de Syrische vluchtelingen te steunen. Die hebben wel hard onze hulp nodig namelijk.

      /   Reply  / 
  2. H.D.B. Go

    Misschien is het wat als Amnesty International, Greenpeace en nog een aantal instanties van naam meevaren met het flottielje dat hulpgoederen komt brengen. Die Israëliers hebben werkelijk een grote bek, voor een natie dat via de UN afgepakt land van de Palestijnen aan hun is toegewezen. Boycot alle Israëlische producten wereldwijd. Voer weer het etiket in dat producten niet in Israël zijn geproduceerd of met Israëlische grondstoffen zijn verwerkt.

      /   Reply  / 
  3. HE.Be

    Raar hoe een schurken staat ontstaan op gestolen land kan illegaal jarenlang blokkade uitvoeren en 1,5 millioen mensen wurgen voor de blotte ogen van ganse wereld!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>