Obama begint zesdaagse Europese rondreis

Zondagavond vertrekt de Amerikaanse president Barack Obama voor een zesdaagse rondreis door Europa. Het is de achtste keer dat hij Europa bezoekt. Hij komt maandag in Ierland aan, waar hij de geboorteplaats van zijn betovergrootvader bezoekt. Dinsdag en woensdag is hij in Londen, spreekt het Britse parlement toe, logeert met zijn vrouw op Buckingham Palace en krijgt een diner aangeboden door de Britse koningin Elizabeth.

 

Donderdag en vrijdag is Obama bij het G8–overleg in Frankrijk met onder andere de Russische leider Dimitri Medvedev. De leiders spreken over Noord-Afrika, maar ongetwijfeld ook over de opvolging van IMF topman Strauss-Kahn.  Vrijdagavond en zaterdag is Obama in Polen en spreekt er meerdere Oost-Europese leiders. Ook zal hij de Poolse oud-president Lech Walesa ontmoeten, die dan net terug is uit Tunesië.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>