Britten vieren huwelijksfeest

IMG_20160515_180743Heel Londen leek vandaag uitgerukt om een glimp op te vangen van William & Kate tijdens The Royal Wedding: meer dan een miljoen mensen stonden langs de kant van de weg. De kus op het balkon van Buckingham Palace trok zo’n half miljoen toeschouwers. Alleen al in Hyde Park bekeken een slordige honderdduizend mensen het huwelijk op grote schermen. Overal in het land zijn mensen de straat opgegaan om feest te vieren.

 

Britten zijn dol op straatfeesten: toestemming bij de autoriteiten vragen, die zetten de straat af en de hele buurt kan naar buiten komen om met elkaar te feesten. In heel het land zijn officieel vijfduizend straatfeesten geregisterd, zoals in Downing Street in Londen, waar de Britse premier Cameron op nummer 10 woont. Daar konden mensen genieten van koekjes die zijn vrouw had gebakken. Ook in Bucklebury, waar Kate Middleton vandaan komt, was een straatfeest. In het Schotse St. Andrews, waar het koppel elkaar op de universiteit leerden kennen, was een ontbijt voor 1500 mensen. In veel steden in het land stonden grote buitenschermen om de huwelijksplechtigheid live te kunnen zien.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>