Fotojournalisten in Libië omgekomen

In Libië zijn twee fotojournalisten omgekomen: de Brit Tim Hetherington en de Amerikaan Chris Hondros. Ze werden in Misrata geraakt toen ze verslag deden van de strijd tussen het leger van Gaddafi en de rebellen. Misrata wordt al wekenlang zwaar belegerd en vormt het belangrijkste strijdtoneel in het conflict. Het leger van Gaddafi probeert al weken met raketten en mogelijk ook met verboden clusterbommen de staf te heroveren.

Hetherington (40) werd gedood bij een raketaanval. Hij werkte voor het tijdschrift Vanity Fair en maakte in 2010 samen met Sebastian Junger de documentaire ‘Restrepo’, een film over de oorlog in Afghanistan, goed voor een Oscarnominatie. In 2007 won Heatherington de World Press Photo met een foto van een Amerikaanse soldaat in Afghanistan. Chris Hondros (41) fotografeerde voor Getty Images. Hij was veel te vinden in Afghanistan, Kosovo en conflictgebieden in Afrika. Zijn doodsoorzaak is nog niet bekend. Twee andere journalisten raakten zwaargewond.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>