Onbemande NASA-raket ontploft na lancering

Dinsdagochtend (plaatselijke tijd) is een onbemande NASA-raket ontploft aan de Amerikaanse oostkust in Virginia. Enkele seconden na de lancering ging het mis, aldus de woordvoerder van de ruimtevaartorganisatie NASA. Er zijn geen doden  en gewonden gevallen, maar de explosie veroorzaakte een enorme vuurbal en veel materiële schade.

Het ruimteschip moest een vrachtmodule naar het Internationaal ruimtestation ISS brengen, met voedsel voor de bemanning op het station, experimenten die ze uit moesten voeren en enkele mini-satellieten. Over de oorzaak is nog niets bekend. Het weer voor dinsdag was ‘opperbest’ en de raket en het ruimtetoestel waren in prima staat. Mission control onderzoekt wat er fout ging. De lancering stond gepland voor maandag, omdat er een zeilboot binnen de safety zone voer, een zone van zo’n 5 kilometer waar tijdens de lancering niemand aanwezig mag zijn. Het weer voor dinsdag was ‘opperbest’ en de raket en het ruimtetoestel waren in prima staat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>