Grote explosie kunstmestfabriek Texas

In de Texaanse plaats West, iets ten noorden van van de stad Waco heeft een enorme explosie in een kunstmestfabriek woensdagnacht voor een groot aantal slachtoffers gezorgd. Door de ontploffing brak er brand uit in verschillende gebouwen in de buurt, waaronder een school en een bejaardentehuis en zijn er een aantal zwaar beschadigd of ingestort. De politie kan nog geen cijfers geven over het aantal doden en gewonden. Amerikaanse media spreken van 60 doden en honderden gewonden. Volgens een politiefunctionaris was de explosie enorm en zijn de verwoestingen groot.  De helft van alle bewoners  is geëvacueerd.

Volgens de burgemeester was er voor de ontploffing brand uitgebroken in de fabriek. Vrijwillige brandweerlieden waren bezig om de brand te blussen. Zij worden vermist. Precies twintig jaar geleden speelde zich in Waco een drama af: toen viel de FBI na vijftig dagen belegering een gebouw van sekteleider David Kornesh binnen, waarbij brand uitbrak. Daarbij kwamen 76 mensen om het leven, onder wie ook kinderen. West ligt in het zuiden van Texas, zo’n 75 kilometer onder Dallas. Het stadje telt circa 2.800 inwoners, onder wie veel immigranten, die rond 1880 vanuit Tsjechië hierheen kwamen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>