Schietpartij in Canada: man schiet twee broers en twee docenten dood

650px-Political_map_of_Canada[1]In La Loche, een afgelegen plaatsje met drieduizend inwoners in de staat Saskatchewan in het westen van Canada, zijn vier mensen doodgeschoten. De schutter is een man van onder de 21. Over zijn motief is nog niets bekend. Hij schoot eerst thuis zijn twee jongere broers dood en ging daarna naar de plaatselijke middelbare school. Daar schoot hij een docent en een onderwijsassistent dood.

Een van hen was de 23-jarige dochter van de burgemeester van La Loche. De dader werd buiten de school opgepakt. Bij de schietpartij op school zijn een nog onbekend aantal mensen gewond geraakt, van wie er twee in kritiek toestand naar het ziekenhuis in Saskatoon zijn gebracht, 600 kilometer verderop. Canada kent veel strengere wapenwetten dan buurland de verenigde Staten. schietpartijen komen er dan ok zelden voor.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>