Gijzeldrama bank VS

Bij een gijzeling van een bank in de Amerikaanse staat Louisiana heeft een man twee gijzelaars neergeschoten. Daarna schoot de politie de man dood. Een van de slachtoffers overleed later in het ziekenhuis, de andere verkeert nog in kritieke toestand. De dader is een man van begin twintig. Tijdens onderhandelingen kondigde hij aan dat hij  de gijzelaars zou doodschieten.

Tegen middernacht bestormde de politie de bank. Twaalf uur eerder was de dader de Tensas State Bank in St. Joseph (een stadje aan de Mississippi rivier) binnengedrongen en had twee vrouwen en een man gegijzeld. Eén van de vrouwen liet hij later gaan. Het zou de dader niet zijn gegaan om de overval van een bank, maar om een geplande aanval op mensen die ‘gemeen tegen hem deden’, zoals hij het zelf uitdrukte. De politie omschreef hem als ‘paranoide schizofreen’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>