Frankrijk: bus met Nederlandse scholieren botst op vrachtwagen

kaart-frankrijk[1]Vannacht is in Frankrijk op de A16 tussen Duinkerken en Calais een bus met Nederlandse scholieren uit Geldrop op een vrachtwagen gebotst. Daarbij zijn elf leerlingen en vijf docenten gewond geraakt. Niemand is in levensgevaar. De buschauffeur is zwaargewond naar het ziekenhuis in Lille gebracht. De bus vervoerde vijftig scholieren en zes begeleiders van het Strabrecht College en was op weg van Geldrop naar Londen.

De vrachtwagen zou plotseling hebben geremd, waardoor de bus achterop knalde, vermoedelijk met hoge snelheid. De gewonde leerlingen en docenten naar naar het ziekenhuis in Duinkerken gebracht; 39 scholieren zijn opgevangen in een nabijgelegen sportcentrum in de gemeente Bourbourg. He tis de bedoeling dat de leerlingen met een bus terug naar huis worden gebracht. Sommige ouders zijn in de auto gestapt om jun kinderen op te halen. Drie docenten en een medisch team zijn naar Calais vertrokken om assistentie te verlenen. Op de school in Geldrop zijn hulpverleners aanwezig.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>