Prinses Margriet voor ‘trip down memory lane’ in Canada

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Prinses Margriet en haar man Pieter van Vollenhoven  zijn vandaag begonnen aan een officieel bezoek aan Canada, het land waar de prinses 65 jaar geleden werd geboren. Haar moeder, kroonprinses Juliana en haar zusjes Beatrix en Irene waren tijdens de Tweede Wereldoorlog uitgeweken naar Ottawa, waar Margriet in 1943 werd geboren.

Om ervoor te zorgen dat ze bij haar geboorte niet automatisch Canadees staatsburger zou zijn, werd de kamer waar haar moeder beviel tijdelijk tot Nederlands grondgebied verklaard. Het bezoek aan Canada wordt een ‘trip down memory lane‘, waarbij oorlogsveteranen worden geëerd en de banden tussen Canada en Nederland worden aangehaald. Het officiële bezoek duurt tot komende woensdag. Prinses Margriet komt graag naar Canada en is er regelmatig: in 1970 voor het eerst – na haar huwelijk met Van Vollenhoven – en recent nog op officieel bezoek in 2005 en 2010 was ze op officieel bezoek.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>