Cruijff wilde al in 1996 zijn naam geven aan de Amsterdam Arena

IMG_20160525_151149Johan Cruijff wilde al in 1996 zijn naam geven aan de toen nog in aanbouw zijnde Amsterdam Arena. Dat zei hij toen in een interview met Barend & Van Dorp, aldus Frits Barend in Met het Oog op Morgen: ‘Hij had het graag gewild, maar ‘dat doen ze nooit’, stelde hij.’ Dinsdag was het precies een jaar geleden dat de beste voetballer overleed die ons land ooit heeft gehad.

Dinsdag werd bekend dat de Amsterdam Arena en de gemeente Amsterdam het stadion alsnog naar Cruijf willen benoemen. De Amsterdamse gemeenteraad moet er binnen een half jaar een besluit over nemen. Naast de nieuwe naam voor een stadion wil het College van B&W van Amsterdam ook een straat, plein of brug naar de sterspeler vernoemen. Barcelona ging Amsterdam al voor: de Catalanen krijgen een Johan Cruijf stadion en een standbeeld.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>