Eerste pinksterdag sinds 1936 niet zo koud geweest

IMG_20160516_161545Zondag is het de koudste eerste pinksterdag in tachtig jaar en een van de drie koudste sinds 1901. Dat geldt voor Nederland, maar in heel noordwest- en midden-Europa is het veel te koud voor de tijd van het jaar en in andere delen van het continent – zoals Frankrijk – valt het weer ook tegen. Het record van 1936 met in De Bilt een maximum van 11,6 graden blijft waarschijnlijk staan: zondag bereikt het kwik naar verwachting rond de 12 graden.

Na een zomers Hemelvaartsweekend moet de winterjas nog even uit de kast: de gevoelstemperatuur ligt lager, door een stevige noordwestenwind. Op pinkstermaandag wordt het een tikkeltje beter: een graadje meer en omdat de wind afneemt, voelt het zachter aan. Het is kouder dan met Pasen (dat met zo’n 13 graden ook niet overhield0 en Kerstmis (dat met bijna 15 graden uitzonderlijk warm was).

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>