Amsterdam uitgeroepen tot Europese Innovatiehoofdstad 2016

IMG_20160511_182935Amsterdam is vrijdagmiddag uitgeroepen tot Europese Innovatiehoofdstad 2016. Aan de prijs die door de Europese Commissie in het leven is geroepen en voor het eerst wordt uitgereikt is een bedrag van 950.000 euro verbonden. Amsterdam liet acht andere steden achter zich, waaronder Eindhoven, Berlijn, Milaan, Turijn en Parijs. Eurocommissaris Carlos Moedas (van onderzoek, wetenschap en innovatie) prees de hoofdstad voor haar ‘holistische visie’ op innovatie in en voor de stad.

De hoofdstad krijgt de prijs als erkenning voor vernieuwende initiatieven die de stad sinds 2012 nam op het gebied van bestuur, economie, sociale integratie en levenskwaliteit. Daarvoor heeft de stad al voor 200 miljoen euro aan investeringen in innovatieve projecten in huis gehaald. Volgens de jury onderscheidt de stad zich door het klimaat voor start-ups. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van Pakhuis de Zwijger, waar vernieuwers, bedrijven en burgers samen op zoek gaan naar nieuwe oplossingen, het Amsterdam Institute for Advances Metropolitan Solutions (AMS) en de benoeming van een chief technology officer (cto) op het stadhuis. Amsterdam mag zich de komende twee jaar innovatiehoofdstad noemen.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>