Incident op luchthaven Suriname: KLM-vliegtuig schampt SLM-toestel

350px-Map_of_South_AmericaOp vliegveld Zanderij in Suriname heeft een vliegtuig van KLM tijdens het taxiën een toestel van Surinam Airways (SLM) geschampt. Een vleugel van het KLM-vliegtuig raakte het SLM-toestel. De oorzaak wordt nog onderzocht. Vlucht KL714 zou vertrekken naar Amsterdam. Het SLM-toestel was net geland op de Johann Adolf Pengel Luchthaven, de officiële naam van de internationale Luchthaven.

Het KLM-vliegtuig kon door het incident niet meer vertrekken en het is nog niet duidelijk of het SLM-toestel binnen korte tijd weer de lucht in kan. De 402 passagiers die naar Nederland zouden vliegen, zijn uit het toestel gehaald en opgevangen in een hotel in Paramaribo. De veiligheid van passagiers en crew is niet in gevaar geweest, aldus een woordvoerder van de KLM. Het is nog niet bekend wanneer zij naar Nederland kunnen vliegen. Gestrande passagiers van het SLM-toestel zijn naar huis gestuurd of ondergebracht in een hotel.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>