Geen European Games in Nederland

download (2)In 2019 komen er geen European Games in Nederland. NOC*NSF moet de organisatie ervan teruggeven aan het Europees Olympisch Comité. De politiek heeft de sportbonden ‘ongenadig teruggefloten‘. Rijk, provincies en gemeenten voelen er niets voor de geraamde 80 miljoen euro op te hoesten voor de Europese Spelen.

Na Rotterdam en Utrecht haakte vanochtend Eindhoven als derde van de vijf grote steden af. Omdat ook meerdere Nederlandse sportbonden twijfelen aan het topsportgehalte van de European Games, werd tot een Nederlands ‘nee’ besloten. De European Games vinden dit jaar voor het eerst plaats, van 12 tot en met 28 juni in Bakoe. Het Europees Olympisch Comité (EOC) besloot vier weken geleden de Spelen in 2019 toe te wijzen aan Nederland, hoewel NOC*NSF geen financiële garanties kon overleggen. Die moest de politiek voor het begon van de Spelen in Bakoe geven. Het werd dus ‘nee’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>