Ton Sijbrands herovert wereldrecord blindsimultaandammen

images (1)Ton Sijbrands heeft het wereldrecord blindsimultaandammen gebroken. Vrijdagochtend begon hij in het Raadhuis van Hilversum aan de recordpoging tegen 32 ervaren dammers. Zondag rond kwart voor negen, na 48 uur dammen zonder slaap had hij hert record gebroken. Sijbrands speelde alle partijen uit het hoofd. Hij had alleen een briefje met de namen van zijn tegenspelers en zag de speelborden en de tegenstanders niet.

Sijbrands moest tenminste een score van 70 procent van het maximaal aantal punten halen; de dammer haalde73 procent. Een gewonnen wedstrijd leverde twee punten op, een remise één punt. Sijbrands heeft het wereldrecord voor de elfde keer in handen. Hij heroverde het op Erno Prosman die sinds 2012 recordhouder was. De recordpoging werd live uitgezonden door Omroep MAX op internet. Daarmee werd 7120 euro opgehaald, dat Sijbrands vandaag naar Serious Request brengt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>