Arcadis moet metrohaltes New York tegen hoogwater beschermen

Het Nederlandse ingenieursbedrijf Arcadis moet de metrohaltes in New York tegen hoogwater beschermen. De Metropolitan Transportation Authority, die het openbaar vervoer in New York regelt, heeft Arcadis de opdracht gegeven een systeem te ontwerpen dat laaggelegen metrostations droog houdt. Daarmee is circa 21 miljoen euro gemoeid.

Het is niet bekend hoeveel metrostations bij hoogwater gevaar lopen, ook niet wanneer de bouw moet beginnen en klaar moet zijn. The Big Apple werd in 2012 zwaar getroffen door orkaan Sandy, die voor miljarden schade aanrichtte. De metropool werkt daarom aan een waterkering en kijkt ook wat dat betreft naar Nederland. Arccadis werkt sinds 2005 aan verbeteringen voor de stad New Orleans die in onder water liep als gevolg van orkaan Katrina.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>