Koning en koningin op staatsbezoek naar Japan

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima leggen 29 tot en met 31 oktober hun eerste officiële staatsbezoek af: een driedaags bezoek aan Japan. Ze worden vergezeld door een handelsmissie en de ministers van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken. Het staatsbezoek bevat de gebruikelijke plichtplegingen als een welkomstceremonie op het Keizerlijk paleis in Tokio, een inspectie van de erewacht, een audiëntie met de keizer en de keizerin van Japan, een staatsbanket en een ontmoeting met de Japanse minister-president.

Daarnaast bezoekt het koninklijk paar op de eerste dag de Nederlandse gemeenschap in Japan, twee tempels, een design instituut en een tentoonstelling. De tweede dag staat in het teken van (wind)energie, is er een meeting met ceo’s van in Nederland gevestigde Japanse bedrijven en bezoekt het paar de Universiteit van Tokio.  Vrijdag opent de koning de Food & Afgribusiness Conferentie. Daarna is er aandacht voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Aan het eind van de middag biedt het koningspaar als dank een concert aan van Musica Amphion, een ensemble dat muziek uit de 17e en 18e eeuw speelt op originele instrumenten. Na Japan reist het paar door naar Zuid-Korea.

Zie ook: Prinses Beatrix bij herdenking WO-I

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>