Mogelijk maandag weer vlucht van Oekraïne naar Eindhoven

Mogelijk vertrekt er maandag al een vliegtuig uit Oekraïne naar Nederland met stoffelijke resten van slachtoffers van de rampvlucht MH17. Dat heeft de leider van de repatriëringsmissie, Pieter-Jaap Aalbergsberg, zaterdag gezegd. Het vliegtuig zal ook veel persoonlijke bezittingen mee terugnemen, die in het rampgebied zijn gevonden.

Zaterdagavond komt een koelwagen in Charkov aan vanuit Soledar, de plek waar de onderzoekers op dit moment verblijven. DNA-materiaal dat de onderzoekers donderdag van pro-Russische rebellen kregen en stoffelijke resten die vrijdag en zaterdag zijn gevonden, gaan naar Charkov. Daar doen experts uit Nederlands, Australië en Maleisië een eerste forensisch onderzoek.Zaterdag konden de Nederlandse onderzoekers voor de tweede dag op rij in het rampgebied terecht. Ze zijn van plan om zondag terug te komen en verder te zoeken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>