DNA en spullen slachtoffers MH17 overgedragen

DNA en bezittingen van slachtoffers van de rampvlucht MH17 zijn overgedragen aan Nederland. Dat zegt het hoofd van de repatriëringsmissie Pieter-Jaap Aalbersberg. Vandaag kreeg zijn team in een mortuarium in de Oekraïense stad Donetsk 25 monsters met DNA-materiaal (beperkte hoeveelheden menselijke resten) van slachtoffers overhandigd. De bezittingen zijn vooral kleding en schoeisel.

De leiding van de missie wil niet zeggen wie het aan de Nederlanders overhandigde. Donetsk is in handen van de pro-Russische rebellen. Al het materiaal gaat vrijdag naar Charkov en wordt daarvandaan doorgestuurd naar Nederland. Leden van het team konden vandaag voor het eerst de rampplek bekijken. Vandaag gingen verkenners op pad, morgen probeert het team opnieuw het gebied te betreden. Of dat mogelijk is, is nu nog niet duidelijk. Zo ja, dan beginnen de forensisch experts met hun eerste onderzoeken. Naast een team Nederlanders is er ook een team uit Maleisië en uit Australië, de twee landen die naast ons land de meeste slachtoffers betreuren.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>