WK Barometer: Online bondcoaches vol van koningskoppel na monsterzege op Spanje

Na de monsterzege van Oranje op Spanje zijn online bondscoaches op de WK Barometer vol van het ‘koningskoppel’. Hoewel de kansen vooraf beperkt leken, was de spanning tijdens de wedstrijd online om te snijden. De penalty veroorzaakte een golf van verontwaardiging, maar bij de goals van koningskoppel Van Persie en Robben barstte de vreugde online groots los. Naast de internationale lof voor de ‘Flying Dutchman’ eerde het Nederlandse publiek Van Persie gisteren met 144.981 berichten. Hiermee scoort hij online beter dan Robben, die het moet doen met ‘slechts’ 89.304 berichten. Stefan de Vrij maakt de top-drie in aantal berichten compleet met 39.502 (bron: persbericht).

Dieptepunt in het online sentiment betreft de dubieuze penalty, veroorzaakt door De Vrij. Verwijzingen naar de arbitrage en de penalty in de wedstrijd Brazilië – Kroatië waren hierbij niet uit de lucht. Hoewel De Vrij hiermee de speler met de meeste negatieve berichten is, wist hij zich ook online te herstellen met dank aan zijn doelpunt. Dit levert hem uiteindelijk 62% aan positieve berichten op. Opvallend is de positieve beoordeling van de verdediging, met Janmaat als uitblinker. Liefst 99% van de berichtgeving over hem was positief. De top-drie van meest positief besproken spelers wordt gecompleteerd door Cillessen (98%) en Martins Indi (97%). Hoewel het online sentiment in de eerste helft lange tijd sceptisch was, maakte de wonderbaarlijke tweede helft duidelijk meer indruk. Het eindcijfer voor de basiself eindigde op 89% positief.

Nederland telt een kleine 17 miljoen bondscoaches. En veel van die amateuranalytici uiten hun mening online. Vanhulzen•gummo•kicks en Clipit online mediamonitoring geven deze mensen een stem. Met behulp van een slimme tool doorzoeken en bundelen we alle berichten over de WK-wedstrijden en spelers. Een team van specialisten analyseert deze data en laat jullie (online) kennis maken met de algehele mening van online Nederland. De informatie is te vinden op de websites van Van Hulzen en Clipit en social media.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>