Duitse afgang op WK Hockey in Den Haag

IMG_20160516_111754Duitsland heeft een afgang beleeft op het WK Hockey in Den Haag. Zowel de mannen als de vrouwen hebben de halve finales niet gehaald. Nederland nam revanche voor de verloren olympische finale van 2012 in Londen. Wellicht een opsteker voor oranje op het WK voetbal in Brazilië.  Op de wereldranglijst staan de Duitse mannen op de tweede plaats, na Nederland en voor Australië. De Duitse mannen ploeg is de huidige Olympische en Europees kampioen en in 2002 en 2996 wereldkampioen, na Australië en voor Nederland. Ook de Duitse vrouwenploeg wist zich niet te plaatsen voor de halve finale. Op de wereldranglijst stond de ploeg 6e na de gouden medaille op het EK 2013 in Bonn.

Het WK nadert de ontknoping: donderdag worden de halve finales dames gespeeld (Nederland-Argentinië en Australië-USA) en vrijdag mannen (Nederland-Engeland en Australië-Argentinië). Zaterdag volgen de wedstrijden om het brons, zondag de finales. De Nederlandse vrouwen zijn favoriet als Olympisch kampioen en wonnen op het WK sinds 1974 zes maal goud, vier maal zilver en een maal brons. De enige keer dat de dames sinds 1974 niet op het erepodium stonden, was in 1994 in Dublin. De Argentijnse vrouwen kaapten in 2010 het goud voor de neus van de Nederlandse dames weg; de halve finale tegen Argentinië belooft dan ook een spektakel te worden.  De mannen wonnen tijdens het vorige WK in New Dehli brons. Duitsland won sinds 2002 tweemaal goud en eenmaal zilver, Australië eenmaal goud en twee maal zilver. De NOS zendt alle wedstrijden live uit.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>