Trein breekt in tweeën op Moerdijkbrug

Maandagochtend 2 juni is een rijdende trein op de Moerdijkbrug in tweeën ‘gebroken’. Twee aan elkaar gekoppelde dubbeldekkers die op weg waren van Breda naar Dordrecht, raakten rond 7.30 uur midden op de brug los van elkaar. Niemand raakte gewond. Het veiligheidssysteem werkte normaal, waardoor beide treinstellen automatisch werden geremd en tot stilstand kwamen.

Wel moesten de circa 700 passagiers een uur en een kwartier in de stilstaande brug wachten, voor ze konden worden geëvacueerd. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De Onderzoeksraad voor veiligheid kwam ter plaatse om naar de oorzaak op zoek te gaan. Dat was rond 12.20 afgerond, Daarna kon het treinverkeer weer op gang komen. Hart van Nederland roept gedupeerden op om zich in het programma te melden: [email protected].

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>