Staking schoonmakers voorbij – stations snel weer toonbaar

Na een slepend conflict tussen werkgevers en werknemers is er een akkoord bereikt over een nieuwe schoonmaak-cao. Mogelijk gaan de schoonmakers woensdagavond weer aan het werk; eerst moeten de vakbonden het akkoord woensdag aan hun leden voorleggen. Dat maakten werkgevers en vakbonden dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie in Amersfoort.

Sinds maart worden treinen, stations en perrons niet meer schoongemaakt. Niet alleen de NS was geconfronteerd met vuiligheid en boze reizigers, maar ook onder meer het Amsterdamse openbaar vervoerbedrijf GVB. De schoonmakers krijgen er de komende drie jaar 6,6 procent meet  loon bij: 2 procent per jaar en de eindejaarsuitkering gaat omhoog met 0,2 procent. De wachtdagen bij ziekte worden afgebouwd. Tot nu toe waren de eerste twee ziektedagen voor eigen rekening, maar dat wordt in twee etappen afgebouwd, per 1 januari 2015 en 1 januari 2016.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>