Eerste staatsbezoek Chinese president aan Nederland

De Chinese president Xi Jinping en zijn echtgenote brengen zaterdag 22 en zondag 23 maart een staatsbezoek aan Nederland, op uitnodiging van de koning. Het is het eerste inkomende staatsbezoek van de nieuwe koning. Met de president komen een groot aantal ministers en een uitgebreide handelsmissie mee. Na het staatsbezoek neemt de Chinese president deel aan de Nucleaire Top in Den Haag. De koning en de koningin verwelkomen de president en zijn vrouw op Schiphol. Aansluitend vindt een audiëntie plaats op het paleis op de Dam in Amsterdam. Daar wordt de eerste dag van het bezoek afgesloten met een staatsbanket.

Zondag ontvangt premier Rutte de president en de Chinese premier op het Catshuis. Daarna woont de president het Sino-Dutch Economic Forum in Noordwijk bij, dat wordt geopend door de koning en waar ruim 200 vooraanstaande Chinese bedrijven en evenzoveel uit Nederland bij elkaar komen. Na het Forum gaan de president en zijn vrouw met de koning en de koningin naar Keukenhof, dat donderdag openging. Na een privé-lunch in kasteel Keukenhof nemen de koning en de koningin afscheid van het presidentspaar. Maandagochtend wordt de president in het gebouw van de Eerste Kamer ontvangen door de voorzitters van de Eerste en Tweede kamer.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>