Nieuw fenomeen: de stemfie

De gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 19 maart brengen een nieuw fenomeen voort: de ‘stemfie‘, een foto van jezelf (een ‘selfie’) in het stemhokje, liefst met rood potlood en stemformulier in je hand. Dat is dit jaar officieel toegestaan. Let wel: van jezelf, want je mag niet met z’n tweeën in een stemhokje staan. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vond het geen probleem als mensen een foto op Facebook of Twitter om te laten zien dat ze hebben gestemd.

Hij heeft het zelfs officieel laten opnemen in de stemhandleiding. ‘Kiezers kunnen foto’s van zichzelf nemen als hiermee het verloop van de stemming niet wordt gehinderd’, vindt de minister. Rotterdam heeft de stemfie zelfs ingezet om jongeren over te halen te gaan stemmen: daar moet een foto buiten het stembureau worden gemaakt, met zichtbaar het bordje van het stembureau. Wie er de leukste slogan bij weet te tweeten, kan een prijs willen: een paar uur op stap met burgemeester Aboutaleb.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>