Prinses Beatrix naar Drakesteyn verhuisd

Prinses Beatrix is terug op haar kasteeltje Drakesteyn in Lage Vuursche. Dinsdag heeft ze zich officieel laten inschrijven in de gemeente Baarn, waaronder Lage Vuursche valt, in aanwezigheid van de burgemeester van Baarn. De prinses kocht het kasteeltje in 1959 en woonde er van 1963 tot 1981. Ze trouwde in 1966 met Claus von Amsberg en kreeg drie zoons: Willem-Alexander (1967), Friso (1968) en Constantijn (1969).

Het gezin verhuisde in 1981 naar paleis Huis ten Bosch in Den Haag, nadat Beatrix in 1980 koningin was geworden. Koning Willem-Alexander gaat er met zijn vrouw en kinderen wonen. Prins Friso overleed vorig jaar en ligt begraven op een kerkhofje vlak bij kasteel Drakesteyn. Het kasteeltje is de laatste jaren gemoderniseerd, er kwam een nieuw hek om het terrein, de riolering en verwarmingsinstallatie zijn vernieuwd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>