Rusland bijt van zich af

Het botert nog steeds niet tussen Rusland en Nederland. Rusland bijt van zich af. Nederland mag dan kritiek op de Russen hebben, omgekeerd verwijten ze ons ook het nodige. In een jaarlijks rapport van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken hekelt Rusland de behandeling van de Russische activist Aleksandr Dolmatov, die in januari vorig jaar in een Rotterdamse cel stierf.

Ook is er kritiek op hoe ons land omgaat met pedofilie, mensenhandel in het Caribisch deel van het koninkrijk en het verzamelen van privacy-gevoelige gegevens.Het ministerie publiceerde een lijvig rapport van 153 pagina’s over de mensenrechten in de Europese Unie, waarvan er negen over Nederland gaan. Rusland noemt het zorgelijk hoe in ons land met buitenlanders wordt omgegaan: ‘asielzoekers worden behandeld als criminelen’. Allochtonen in Nederland ‘worden gediscrimineerd’, met name op het gebied van zorg, onderwijs, werk en huisvesting. Daarnaast is het ‘niet goed gesteld met de gelijkheid tussen man en vrouw’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>