Brand op veerboot Newcastle-IJmuiden

Op de King Seeways, een veerboot tussen Newcastle en IJmuiden, heeft zaterdagnacht brand gewoed. Daarbij raakten 23 mensen gewond. De Britse luchtmacht vervoerde een Nederlands echtpaar moest met ademhalingsproblemen en vier bemanningsleden per helikopter naar het ziekenhuis. Aan boord van de ferry waren meer dan duizend passagiers, onder wie 346 Nederlanders.

De brand brak rond 23.00 uur uit in een van de hutten. Na een kwartier hadden bemanningsleden het vuur geblust. Het schip voer terug en arriveerde vroeg in de ochtend weer in Newcastle. De opvarenden moesten de hele ochtend aan boord blijven. De Britse politie heeft twee mannen van 26 en 29 aangehouden. De 26-jarige man wordt verdacht van brandstichting, de ander zou bij een gevecht betrokken zijn geweest. Hun nationaliteit is niet bekendgemaakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>