Moskou boos na arrestatie Russische diplomaat in Den Haag

Afgelopen weekend is in Den Haag een Russische diplomaat opgepakt. Dat heeft tot een diplomatieke rel geleid tussen Moskou en Den Haag. De Russische president Poetin heeft vandaag een reactie van Nederland geëist. Dimitri Borodin werd enkele uren vastgehouden omdat hij zijn kinderen zou hebben mishandeld.

De politie had hem meegenomen om zijn kinderen te beschermen. De man zou teveel gedronken hebben. Nederland onderzoekt of de rechten van de Rus zijn geschonden door hem te arresteren. Als dat zo is, biedt Nederland excuses aan. De zaak kwam aan het rollen nadat zijn vrouw bij een auto-ongeluk was betrokken. Ze verloor de macht over het stuur en ramde een geparkeerde auto vlak bij hun huis. In totaal raakten vier auto’s beschadigd. Ambulancepersoneel wilde haar naar het ziekenhuis meenemen maar ze verzette zich in eerste instantie. Waarschijnlijk had ze teveel gedronken. Buren van de vrouw seinden de politie, die na het ongeluk waren opgetrommeld, in dat er in het appartement kinderen werden mishandeld. Toen ze in de woning gingen kijken, troffen ze de diplomaat aan, die ook onder invloed was. Na zijn arrestatie vertelde Borodin dat hij diplomaat was en daarom diplomatiek onschendbaar is. Toch nam de politie hem mee, vanwege de dreigende situatie voor de kinderen van vier en twee jaar oud.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Moskou boos na arrestatie Russische diplomaat in Den Haag

  1. Bogomir Jeff Lookoff

    No matter what kind of father scoffs his children:
    - Russian;
    - Russian diplomat;
    - Russian diplomat-overdrinker;
    - Russian diplomat-ovedrinker with wife-alcoholic;
    - Russian diplomat-ovedrinker with wife-alcoholic, Major-General KGB;
    - Russian diplomat-ovedrinker with wife-alcoholic, Major-General KGB, bureau chief of the Russian Foreign Intelligence Service in the Netherlands.
    Any way, this father should be stopped. And that was done by the police of Hague, called by the neighbors of this Putin’s scoundrel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>