Kustwacht zoekt wanhopig verder naar overlevenden gezonken schip Noordzee

Zondagnacht is een vissersboot op de Noordzee in aanvaring gekomen met een beveiligingsboot van een boorplatform. Er waren geen Nederlanders aan boord. Het vissersschip kwam uit Texel en botste ongeveer 40 kilometer ten zuidwesten van Den helder op het uitkijkschip Maria. Twee opvarenden werden direct uit het water gehaald. Drie andere opvarenden worden nog altijd vermist. De Kustwacht zoekt wanhopig met reddingsboten en helikopters, maar acht de kans dat ze worden gevonden steeds kleiner.

Ook een tiental vissersschepen zoekt mee en vanuit Den Helder is het marinevaartuig ZrMs Cerbeurus met duikers aan boord uitgevaren. Over de oorzaak van de aanvaring is nog niets duidelijk. De gezonken boot is een zogenaamde guardvessel, een boot die bij werkzaamheden moet uitkijken naar andere schepen. Op het moment van het ongeluk was het goed weer.  Het gezonken schip was een voormalige vissersboot, een oud bootje uit 1948, aldus de Kustwacht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>