Staatsbezoek president Israël aan Nederland

Zondag 29 september komt de president van Israël, Shimon Peres, aan voor een staatsbezoek aan Nederland. Hij begint zondag in Amsterdam met een bezoek aan de Portugese Synagoge en de Hollandse Schouwburg, waarvandaan in de Tweede Wereldoorlog Joden op transport naar vernietigingskampen werden gestuurd. ‘s Avonds bieden koning Willem-Alexander en koningin Máxima een diner aan op paleis Noordeinde. 

Peres begon zijn staatsbezoek met een bezoek aan het Anne Frankhuis. De president had op het laatste moment aangegeven dat hij dat wilde en omdat de beveiliging op zo’n korte termijn moeilijk op te krikken viel, werd dit onderdeel van zijn bezoek geheim gehouden.  Maandag brengt de negende president van Israël onder meer een bezoek aan het Vredespaleis in Den Haag. Dinsdag 1 oktober wordt hij door de koning ontvangen op paleis Noordeinde en daarna door premier Rutte op het Catshuis. Aansluitend houdt de president de plenaire zaal van de Eerste Kamer  een toespraak voor leden van de Eerste en de Tweede Kamer. Op 2 oktober eindigt het staatsbezoek. Het bezoek van Peres aan ons land ‘bevestigt de goede betrekkingen tussen Nederland en Israël’, alzo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Staatsbezoek president Israël aan Nederland

  1. Gabreal Jones

    Was des Zondags bij toeval op het plein bij de synagoge. Raakte in gesprek met agenten die aanvankelijk positief reageerden toen ik hen carrement meldde dat Shimon Peres door een fatoenlijke Euro Amerikannse onderzoeksjournalist Christopher Bollyn – http://www.bollyn.com – als brein achter 9/11 wordt gezien (samen met Netanyahu en Ehud Barak) Lees op die site zijn eyeopener: SOLVING 9/11 THE DECEPTION THAT CHANGED THE WORLD.

    Later werd ik door dezelfde dienders vriendelijk edoch dringend gesommeerd te vertrekken. Had niets gedaan wat niet door de wettelijke beugel kon. Zo gaat dat in het Vrij Nederland vandaag de dag.

    CIA O

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>