Koningspaar op kennismakingsbezoek naar Spanje

IMG_20160530_132210Woensdag 18 september, de dag na Prinsjesdag, gaan koning Willem-Alexander en koningin Máxima op kennismakingsbezoek naar Spanje. Dat meldt de website van het Koninklijk Huis. Het protocol schrijft voor dar dat een nieuwe vorst bij bevriende vorstenhuizen in andere landen op bezoek gaat. Daarom gaat het bezoek aan België niet door, omdat de nieuwe Belgische koning korter geleden is ingehuldigd dan Willem-Alexander. Het bezoek aan Spanje duurt één dag, want de dag erop opent de koning het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJ in Amsterdam.  Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken reist mee naar Madrid.

Daar wordt het koningspaar in het Palazzo de la Zarzuela ontvangen door de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia. Bij de lunch zijn ook de Spaanse kroonprins Felipe en zijn vrouw prinses Letitia aanwezig. Daarna gaat het koningspaar naar het Cogreso de los Diputados, het Spaanse Huis van Afgevaardigden. Tot slot spreken zij in het Palacio de la Moncioa met de Spaanse minister-president Mariano Rajoy. Op woensdag gaan de koning en de koningin op kennismakingsbezoek naar Noorwegen en op maandag 14 oktober naar Zweden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>