Ocean Victory naar IJmuiden gesleept

Zondagavond 9 december kwam het vrachtschip Ocean Victory in de problemen gekomen voor de kust van Zandvoort. Inmiddels ligt het gevaarte van 170 meter lang veilig in de haven van IJmuiden, meldt de kustwacht: daar kwam het schip dinsdag rond 11.35 uur aan.

De Ocean Victory voer over een boei: de ketting daarvan kwam in de schroef terecht. Het ongeluk gebeurde 2,5 kilometer uit de kust. Het schip raakte stuurloos en dreef met twintig bemanningsleden naar de kust. Drommen dagjesmensen kwamen erop af, om te zien dat het vrachtschip stabiel lag  sinds een sleepboot een kabel aan het schip wist te bevestigen. Aanvankelijk was het de bedoeling om de Ocean Victory  maandagavond vlot te trekken, maar de harde wind gooide roet in het eten.  Dinsdagochtend was de wind gaan liggen en kon het 170 meter lange schip worden vlotgetrokken en daarna naar IJmuiden worden gesleept.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>