Scheepsramp op Noordzee: vier doden en zeven vermisten

Woensdagavond zijn op de Noordzee twee schepen met elkaar in aanvaring gekomen: een containerschip en een vrachtschip, dat  is gezonken. Het ongeluk gebeurde 75 kilometer voor de kust van Goeree-Overflakkee. Zeker vier opvarenden kwamen om het leven, zeven worden nog vermist. Dertien overlevenden werden door helikopters uit het water of van vlotten gehaald. Bij de reddingsactie waren drie schepen van de KNRM, twee marineschepen, een vliegtuig van de kustwacht en vijf helikopters betrokken.

 

 

Vanmorgen is de zoekactie gestaakt: ‘De kans dat we nog overlevenden vinden, is vrijwel nul’, zei Peter Verburg van de Kustwacht. ‘Het water is koud, het weer is slecht en omdat de aanvaring zo plots gebeurde, kunnen we ervan uitgaan dat ze niet de tijd hadden om overlevingspakken aan te trekken.’ Twee marineschepen blijven in de buurt van het wrak. Het gezonken vrachtschip. Baltic Ace, voer onder de vlag van de Bahama’s en was van het Belgische Zeebrugge op weg naar Finland. Het containerschip voer van Schotland naar Antwerpen. Het heeft flinke schade opgelopen, maar maakt geen water. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>