Bak glazenwasser boosdoener trillende toren Utrecht

Geen constructiefout, niet het voorbij razende verkeer: de kantoortoren van Rijkswaterstaat in Utrecht blijkt te trillen door de bak van de glazenwasser. Dat concluderen onderzoekers. Steeds als er een trilling werd gemeld, was er een glazenwasser aan het werk. Volgens onderzoekers veroorzaakt de bak altijd een kleine schok in het pand als die wordt opgetakeld en bovenaan het gebouw over de rails glijdt.

Na onderzoek bleek dat de trillingsfrequentie van de vloeren en het meubilair overeenkwam met die van de bak van de glazenwasser.  De 1500 medewerkers van Rijkswaterstaat konden sinds juni de kantoortoren Westraven niet in en waren op andere werkplekken ondergebracht. Het kantoor staat sindsdien leeg. Aanvankelijk werd gedacht aan knappende spankabels in het beton, fouten in de gevelconstructie of laagfrequente geluiden van bijvoorbeeld een laagvliegende helikopter.   

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>