Nederlandse toeristen gestrand na brand bus

Afgelopen nacht is een bus met 66 Nederlandse toeristen op de Franse snelweg uitgebrand. Alle passagiers en de drie bemanningsleden waren op tijd de bus uit. De Belgische bus was uit Spanje op de terugreis naar Nederland, toen andere weggebruikers op de A7 bij Reventin-Vaugris signalen gaven dat er iets mis was. De chauffeurs zette de bus aan de kant, zaag dat er rook uit de motor kwam en zorgde ervoor dat alle inzittenden als een speer de bus verlieten.

De rook ging snel over in vlammen; uiteindelijk brandde de hele bus uit. De 66 passagiers werden in passerende touringcars naar de eerstvolgende benzinepomp gebracht. Daarvandaan werden ze vervoerd naar een plaats in de buurt en werden er opgevangen door de burgemeester en het Rode Kruis. Inmiddels zijn ze in een andere bus op weg naar Nederland. Een deel van de reizigers is hun bagage kwijt. 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>