Overstromingen in Zuid-Limburg

Hevige regenval in België heeft tot wateroverlast in Zuid-Limburg geleid. In de nacht van zaterdag op zondag liepen in het dorpje Slenaken twee hotels onder water door plotseling opkomend hoogwater van het riviertje de Gulp, waar het hotel twintig meter vandaan ligt. Het riviertje ontspringt in België en komt bij Slenaken ons land binnen. Gasten waarschuwden dat het water razendsnel steeg; vijf minuten later kwam het water naar binnen, vertelde een hotelmedewerker. Ze verbleven op de eerste en twee verdieping en hielden het droog, maar de hele benedenverdieping kwam blank te staan.

Zeker vijftien auto’s zijn door het water meegesleurd: het waterpeil van het riviertje de Gulp steeg zo ver, dat de Dorpsstraat en de Waterstraat blank kwamen te staan. Aanvankelijk werd gemeld dat er schapen waren omgekomen, maar dat blaak niet zo te zijn. De brandweer was uren bezig om kelders leegte pompen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>