Crew redt passagiers cruiseschip op de Rijn

De bemanning heeft de passagiers van een Nederlands cruiseschip op de Rijn in Duitsland gered, nadat er aan boord brand was uitgebroken. Het schip voer op dat moment op de Rijn bij Düsseldorf. Dat heeft de Duitse brandweer vrijdag verteld. De 102 passagiers en 32 bemanningsleden op het Arnhemse schip Regina Rheni hebben groot gevaar gelopen. De bemanning sloot een stalen deur achter de brandhaard, zodat het vuur zich niet over de hele boot kon verspreiden. Daarna hebben ze alle 102 Britse toeristen op het buitendek verzameld.

‘Als de Nederlandse bemanning niet zo had gehandeld, waren er doden gevallen’, aldus een woordvoerder. Vier vrouwen moesten met rookvergiftiging naar het ziekenhuis; de rest van de passagiers bleef ongedeerd en werd opgevangen in een hotel. Het schip was gecharterd door een Britse touroperator. Die zorgt voor de terugvlucht van de passagiers. De brand was binnen drie uur geblust. De waterpolitie van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen onderzoekt de oorzaak van de brand. Volgens de Arnhemse rederij River Cruises komt het schip dit weekend terug naar Nederland voor reparatie. De rederij van het cruiseschip wilde vrijdag geen commentaar geven.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>