Nederlandse vrouw met gezin na explosie Italië vermist

In Conversano, een stadje in de buurt van Bari in het zuiden van Italië, zijn door een gasexplosie twee huizen in het historische centrum ingestort. Een Nederlandse vrouw en haar van oorsprong Italiaanse man verbleven met hun 18 maanden oude zoontje voor hun vakantie in een van de twee huizen. Ze worden vermist: bevreesd wordt dat het gezin onder het puin bedolven ligt. Tien andere mensen raakten licht gewond. De man zou werken bij een pizzeria in Harlingen.

Twee dagen geleden was de familie vanuit Nederland in Conversaro aangekomen. Het is niet zeker of ze in de woning aanwezig waren, maar hun huurauto staat in de straat waar de ontploffing plaatsvond. De Italiaanse neef van de man heeft gezegd dat zijn neef zijn mobieltje niet opneemt. Brandweerlieden halen met graafmachines het puin weg en speurhonden zoeken naar de vermisten. Er zou ook een Albanees meisje onder het puin liggen, die met haar ouders in een van de huizen woonde. De reden van de explosie zou een gaslek zijn, Huizen in de buurt van de ingestorte panden zijn beschadigd en uit voorzorg ontruimd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>