Populariteit koningin verder gestegen

De populariteit van Koningin Beatrix is dit jaar verder gestegen. Dat blijkt uit de Koninginnedagenquête, die de NOS ieder jaar rond Koninginnedag laat uitvoeren. Van de ondervraagden is 81% ‘tevreden’ tot ‘zeer tevreden’ over he staatshoofd. Vorig jaar was dat 76% en het jaar daarvoor 77%. Ze wordt ‘minder formeel’ en ‘minder afstandelijk’ genoemd en vaker ‘menselijk’ en ‘aardig’. De koningin scoort ook hoog bij de vraag naar het meest sympathieke lid van het Koningshuis.

Prinses Máxima is met 50% het populairst (zij het ietsje gedaald), de koningin staat op twee met 19% (vorig jaar was dat 15%), prins Willem-Alexander staat op plaats 3. Bijna 40% van de respondenten vindt 2013 een goed jaar voor troonsafstand. Koningin Beatrix is 74 jaar en zit 32 jaar op de troon. Ze is de oudste regerende monarch van ons land. De steun voor de monarchie blijft stabiel: 74%. Over de manier hoe met de situatie met prins Friso werd omgegaan, is 81% van de respondenten het eens. Van de respondenten vindt 59% prins Willem-Alexander klaar voor de troon.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>