Damschreeuwer vlakbij koningin opgepakt

Zondagavond is de Damschreeuwer opgepakt, toen hij in de buurt van de koningin was. Zij kwam naar het Concertgebouw voor het jubileumconcert Meesterpianisten. Naar eigen zeggen stond de 40-jarige Gennaro P. op de tram te wachten, maar de politie pakte hem uit voorzorg op. Agenten herkenden hem en vroegen hem naar zijn identiteitsbewijs.

Toen hij die niet kon tonen, werd hij meegenomen en werd korte tijd op het politiebureau vastgehouden. Tijdens Dodenherdenking op 4 mei 2010 veroorzaakte hij paniek op de Dam, toen hij tijdens de twee minuten stilte een lang aanhoudende ijselijke kreten uitstootte. De menigte stoof uiteen en er vielen tientallen gewonden. Vrijdag veroordeelde het gerechtshof in Amsterdam de man tot 16 maanden cel, waarvan 8 voorwaardelijk. Het hof acht het bewezen dat de man opzettelijk de openbare orde verstoorde. P. mag de komende vijf jaar niet op de Dam zijn tijdens de jaarlijkse Dodenherdenking.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>