Prins Johan Friso ‘niet buiten levensgevaar’

Prins Johan Friso, de tweede zoon van koningin Beatrix, is vanmiddag in Oostenrijk onder een lawine bedolven. Hij is in een helikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck overgebracht. Zijn toestand is ‘stabiel, maar niet buiten levensgevaar’, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). De behandelend artsen kunnen pas binnen enkele dagen een prognose geven. Update vrijdag 24 februari: het is niet zeker of de prins ooit nog uit zijn coma zal ontwaken.  De prins zou in coma liggen. De lawine kwam kort na het middaguur naar beneden bij Litzen-Zugertobel, in de buurt van het Koninklijke skioord in Lech, en sleurde de prins zo’n veertig meter mee.

 

De prins zou 20 minuten onder de sneeuw hebben gelegen, voor hij werd gevonden, en moest gereanimeerd worden. Prins Friso was met een vriend buiten de piste aan het skiën. Prinses Mabel en de kinderen waren niet bij hem. De familie is voor de jaarlijkse skivakantie in Lech. Prins Willem-Alexander en prins Constantijn en hun gezinnen zijn een dag eerder dan gepland naar Oostenrijk vertrokken. De koningin en prinses Mabel zijn bij de prins in het ziekenhuis.  In Lech was lawinewaarschuwing vier afgegeven: de op één na hoogste alarmfase. Dan is er groot gevaar voor lawines en mag er niet buiten de piste worden geskied.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>