Koningin ingesneeuwd in Lech

IMG_20160516_111147Oostenrijk en Zwitserland hebben sinds maandag opnieuw te maken met hevige sneeuwval. Door lawines zijn belangrijke verkeersaders geblokkeerd. Westelijke deelstaat Voralberg afgesloten van de rest van het land. Vannacht is er zo’n 70 centimeter sneeuw gevallen. Snelwegen en spoorlijnen zijn onbegaan. Ook de koningin zit vast: het Koninklijke skioord Lech is onbereikbaar. Zaterdag kwam Koningin Beatrix aan voor haar skivakantie.

 

In Lech en omgeving zijn 5500 inwoners en ongeveer tienduizend vakantiegangers ingesneeuwd. De burgemeester van het stadje kan nog niet zeggen hoelang de toegangswegen onbegaanbaar zullen blijven.  Het is nog niet duidelijk of het jaarlijkse persmoment met de Koninklijke familie komende maandag kan doorgaan. De ANWB waarschuwt wintersporters de lokale media goed in de gaten te houden. De komende weken gaan veel Nederlanders op skivakantie, omdat scholen een week voorjaarsvakantie hebben.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>