Zeilmeisje veilig thuis, maar wil niet terug naar Nederland

Zeilmeisje Laura Dekker (16) is zaterdag met haar zeilboot Guppy veilig teruggekeerd op Sint Maarten, waar ze een jaar geleden aan haar reis om de wereld begon. Ze is de jongste zeilster die dat volbrengt, maar komt niet in het Guiness Book of Records, dat zich distantieert van ‘ongepaste’ recordpogingen van minderjarigen, uit vrees gevaarlijk gedrag aan te moedigen. Het zeilmeisje voelt er niets voor om naar huis terug te keren, waar leerplichtambtenaren haar vader onlangs kwamen ondervragen, omdat zijn dochter niet genoeg huiswerk maakte. Ze denkt erover om naar Nieuw Zeeland te vertrekken.  

 

‘Nu blijkt dat Nederlandse instanties weer begonnen zijn met problemen te maken, denk ik er sterk over om niet meer naar Nederland terug te gaan’, schreef ze afgelopen woensdag op haar blog. De Nederlandse vlag op haar boot heeft ze vervangen door de vlag van Nieuw Zeeland, waar ze naartoe zou willen, al zei haar advocaat dat er nog geen uitgewerkt emigratieplan is  In augustus 2010 vertrok Laura Dekker onder grote belangstelling vanuit het Zeeuwse Den Osse richting Portugal, onder begeleiding van haar vader: de Nederlandse wet verbiedt jongeren onder de 16 haar type boot alleen te besturen. Op de Canarische en Kaapverdische eilanden wachtte ze tot het stormseizoen op de Atlantische Oceaan voorbij was; toen zeilde ze naar Sint maarten om aan haar wereldreis te beginnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>