Joran van der Sloot bekent schuld

Joran van der Sloot heeft in de rechtbank in de hoofdstad van Peru, Lima, bekend schuldig te zijn aan de dood van Stephany Flores. Hij wordt ervan verdacht de 21-jarige studente op 30 mei 2010 te hebben vermoord. Het Openbaar Ministerie van Peru eist een gevangenisstraf van dertig jaar. ‘Ik blijf bij mijn eerdere bekentenis. Ik denk dat ik meteen een eerlijke bekentenis heb afgegeven. Ik heb berouw over wat ik heb gedaan. Ik vind het heel erg’, zei Van der Sloot tegen de rechter in Peru.

Hij hoopt met zijn schuldbekentenis eerder vrij te komen. Anderhalf jaar geleden werd hij gearresteerd: toen bekende hij de jonge vrouw te hebben vermoord, omdat ze informatie over de zaak-Holloway op zijn laptop zou hebben gelezen. Later trok hij die verklaring in. De mysterieuze verdwijning van de Amerikaanse jonge vrouw Natalee Holloway op Aruba is nooit opgehelderd. Na zijn daad vluchtte Van der Sloot naar Chili. Een paar weken later werd hij daar opgepakt en aan Peru uitgeleverd. Sindsdien zit hij in afwachting van het proces vast in de Castro-gevangenis in Lima. Afgelopen vrijdag begon de rechtszaak tegen de Nederlander. De rechtbank doet vrijdag uitspraak.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>