Vakbonden: grootste schoonmakersactie ooit op komst

Sinds 2 januari 2012 staken schoonmakers in het land. De afgelopen drie dagen hadden ze de acties onderbroken, om werkgevers de gelegenheid te geven om te reageren. Dat deden ze niet en daarom hervatten de schoonmakers hun acties. Die moeten komende donderdag  uitmonden in een grote demonstratie in Den Haag. Volgens de vakbonden gaat het om de grootste schoonmakersactie in de Nederlandse geschiedenis.

Aanleiding is het vastlopen van cao-onderhandelingen. De werkgevers willen niet onderhandelen als de vakbonden hun eisen niet bijstellen. Ze vinden de claims te duur: de schoonmakers willen ondermeer doorbetaald krijgen vanaf de eerste ziektedag, vragen meer tijd om hun werk te doen en willen dat nieuwe werknemers een opleiding krijgen. De onderhandelingen werden begin december afgebroken. De cao die 1 januari afliep, kwam in april 2010 tot stand na een staking van negen weken. Vuilnis bleef op straat liggen en openbare plekken als stations veranderden in een puinhoop.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>